home biografie agenda fotogalerij audio & kamermuziek links contact


Olaf Schipper

Olaf Schipper studeerde klassiek trompet aan het Arnhems conservatorium bij Peter van Loo en Tonny Kievits. Hij vervolgde zijn studie aan het conservatorium te Utrecht bij Willem van der Vliet alwaar hij zowel zijn diploma Docerend als Uitvoerend Musicus behaalde.

 

In 1999 werd hij aangesteld als concertmeester/solo bugelist van het Trompetterkorps Bereden Wapens en later als eerste trompettist van de Koninklijke Militaire Kapel. Tijdens deze periode studeerde hij tevens bugel aan het conservatorium in Alkmaar bij Jan Schut. Hij sloot deze studie in juni 2003 af in studio 1 van het MCO te Hilversum, begeleid door de KMK. Dit concert werd live op Radio 4 uitgezonden door de KRO.

 

Sinds 2005 is hij eerste trompettist van het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht ‘Bereden Wapens’. Begin 2009 is de CD ‘Omaggio’ van dit prachtige orkest uitgekomen waarop Olaf als solist het Concerto pour trompette van Robert Planel vertolkt.


Olaf remplaceerde bij tal van orkesten waaronder het Radio Filharmonisch Orkest, het Promenade Orkest, het Randstedelijk Begeleidings Orkest, l’Orchestra Particolare en de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

 

Verder werkt hij als freelance trompettist voor artiestenbureau A&E Productions, maakt hij deel uit van het Brass trio ‘Un Suono’ en vormt hij een kamermuziek duo samen met pianiste Kana Yamaguchi.
 

 

 

Highlights uit de fotogalerij